Specialist ouderengeneeskunde

Energie | Passie | Daadkracht

Ben jij specialist ouderengeneeskunde (SO) en wil je samen met ons bouwen aan toekomstbestendige ouderenzorg in de regio Enschede? Wil je onderdeel uitmaken van een medische vakgroep dat goede samenwerking, professionaliteit en ontwikkelkracht tot kunst heeft verheven? Wil jij als SO alle kansen krijgen om jezelf verder te ontwikkelen? 

Wat Liberein onderscheidt en jou te bieden heeft?

Liberein biedt jou als specialist ouderengeneeskunde een uitdagende baan met veel ontwikkelingsmogelijkheden, regie en zeggenschap op de inhoud en invloed op het beleid van de organisatie. Dit allemaal in een fijne werkomgeving met gedreven collega’s. Maar ook: talentontwikkeling, participeren in regionale netwerken en het doen van onderzoek.

Liberein snapt heel goed dat medische vakgroepen binnen de ouderenzorg meer zijn dan specialisten ouderengeneeskunde. Daarom gaan we een toekomst in waarin we met goed opgeleide professionals van diverse pluimage continuïteit van de medische zorg leveren.

Je werkt bij Liberein in een samenwerkingsmodel waarin verpleegkundig specialisten, physician assistants en basisartsen de regiebehandelaar zijn en waarbij jij deze regiebehandelaren superviseert, meekijkt bij complexiteit en als het nodig is - al dan niet tijdelijk – het behandelaarschap overneemt. Het samenwerkingsmodel van de medisch vakgroep is volledig gebaseerd op de consensus die in de vorm van het document “Handreiking Samenwerking en Taakherschikking Ouderenzorg” (Verenso, V&VN, NAPA) in maart 2022 landelijk is bereikt.

Samen met je collega SO’s en de andere leden van de vakgroep bouw je verder aan het geschetste samenwerkingsmodel. Je ontvangt hierbij alle steun van de bestuurder en de clustermanager Behandeling. Dit betekent vooral dat je de vertaalslag gaat naar de dagelijkse praktijk, dat je je richt op coaching en supervisie van regiebehandelaren en dat je een rol speelt bij opleiden en onderwijs.

Daarnaast werk je ook samen met collega SO’s en met huisartsen in de regio Enschede. Het intensiveren van deze samenwerking (en met de eerste lijn in brede zin) staat hoog op de agenda van Liberein. Dit vanuit de overtuiging dat een toekomst zonder regionale samenwerking ondenkbaar is en dat hier prachtige kansen liggen. Daarbij zijn er ook kansen in het uitbouwen van de expertiserol op het gebied van complexe dementie en de doorontwikkeling van de GRZ in samenwerking met ketenpartners. Hier liggen voor jou dus veel kansen om mee aan de slag te gaan!

Wat Liberein nog meer aantrekkelijk maakt voor jou als SO:

 • De medische vakgroep wordt ondersteund door praktijkverpleegkundigen.
 • Alle cliënten met Diabetes Mellitus, COPD en cardiovasculaire aandoeningen worden volgens protocol door hen gemonitord. Indien er geen afwijkingen zijn van de afgesproken normen heb je hier als SO dus weinig omkijken naar.
 • De medische zorg in avond, nacht en weekend wordt volledig uitgevoerd door MedTzorg. Dat betekent dat je bij Liberein geen diensten hoeft te doen, ook niet tijdens feestdagen.
 • Alle locaties beschikken over verpleegkundigen die bekwaam zijn om een eerste beoordeling te doen van gezondheidsproblemen bij cliënten. Zij voorkomen onnodige belasting van de regiebehandelaar en de SO. In avond, nacht en weekend is er een triageverpleegkundige voor alle locaties direct beschikbaar.
 • Liberein is recent opnieuw geregistreerd als opleidingsinstelling en we starten in 2023 weer met het opleiden tot SO.
 • Vanuit de overtuiging dat specialisten ouderengeneeskunde de ruggengraat zijn van Liberein wordt in samenwerking met externe partijen een programma voor medisch leiderschap geboden. We bieden je graag aan om als eerste hier aan deel te nemen!

Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd, voor het aantal uur dat jij wilt werken. Over het salaris gaan we graag met je in gesprek; we doen je graag een aanbod passend bij een inschaling in FWG 80 conform de cao VVT met een maximum bruto maandsalaris van € 10.307,82. Daarnaast kent Liberein prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Wie ben jij?

Jij bent een gepassioneerde professional die kansen benut om te werken aan vak- en organisatieontwikkeling. Je bent pragmatisch en weet ook met kleine stappen grote successen te boeken. Je kan goed samenwerken met een grote diversiteit aan collega’s en bent communicatief sterk. Je vindt het leuk om onderwijs te geven en mee te werken aan het opleiden van nieuw talent. Jouw profiel bestaat verder uit:

 • Een afgeronde opleiding tot specialist ouderengeneeskunde.
 • Een geldige BIG-registratie.
 • Een afgeronde kaderopleiding of je bent gemotiveerd om deze te volgen.

Wie is Liberein?

Verdeeld over 6 locaties is Liberein dé aanbieder van ouderenzorg in de gemeente Enschede. Liberein heeft een duidelijk beeld van deze toekomst en werkt voortvarend aan het realiseren daarvan. Vanuit haar visie op positieve gezondheid en samenwerking ondersteunt Liberein intramuraal ca 550 ouderen met een behandelindicatie, ieder met een eigen levensverhaal en specifieke wensen. Liberein is:

 • Een begrip als het gaat om uitstekende kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen.
 • Toonaangevend als het gaat om geriatrische revalidatie, ketenpartner van het Medisch Spectrum Twente.
 • Een belangrijke partner van de huisartsen in Enschede.
 • Onderdeel van de Zorgschakel, een coöperatie waarin Liberein samen met drie collega aanbieders intensief samenwerkt op het gebied van hoog complexe laagfrequente zorg zoals bijvoorbeeld nachtzorg, wondzorg en Medisch Technisch Handelen.
 • Een organisatie met de focus op ‘iedere dag een fijne dag’ en aandacht die verder reikt dan lichamelijke zorg.
 • Gericht op innovatie en ontwikkeling.

De cultuur van Liberein is informeel. We zijn laagdrempelig in het contact en spannen ons in om elkaar te ontmoeten, om elkaar te kennen en te weten wat er speelt. We houden er ook van heldere afspraken te maken met elkaar over wat we verwachten. Als het nodig is spreken we elkaar aan vanuit de intentie om de kwaliteit van de zorg beter te maken en het werkplezier te vergroten. Werken vanuit de intentie om het ‘elke dag een beetje beter” te doen. Dat geeft werkplezier, vergroot de samenwerking en verhoogt de kwaliteit van zorg. Dát is de overtuiging van Liberein.

Interesse?

Reageer dan direct! Je kunt reageren via de button 'solliciteren'. 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Remco Posthuma, Clustermanager Kennis en Behandelcentrum bij Liberein. Te bereiken via 06-81368668. We staan je graag te woord.