Parkinson Verpleegkundige

Hart voor de zorg in het hart van Enschede

Parkinson is in Nederland momenteel de snelst groeiende hersenziekte. Bij zo’n 56.800 mensen is de diagnose Parkinson gesteld en sinds 2010 is het aantal mensen met deze aandoening gemiddeld met 2,9% pre jaar toegenomen (bron: Parkinsonnet).

Ook binnen Liberein zien we steeds meer cliënten met Parkinson. Om het leven van deze cliënten zo fijn en makkelijk mogelijk te maken, is het voor Liberein belangrijk om goed inzicht te krijgen in deze doelgroep. Wat zijn hun behoeften, en welke zorg hoort daarbij? Met dat doel starten wij een project dat bestaat uit 2 fases. In de eerste fase ligt de focus op onze intramurale cliënten en de tweede fase is toegespitst op de extramurale cliënten.

Voor dit project zoeken wij enthousiaste en doortastende Verpleegkundige met de specialisatie Parkinson (24 tot 32 uur per week) die als pionier en kartrekker graag de tanden zet in dit project en snel de weg binnen de organisatie weet te vinden.

Pak je ruimte!

Als Parkinson-Verpleegkundige ben jij de verbindende schakel tussen de neuroloog, Specialist Ouderengeneeskunde, de behandelaren, de cliënt en zijn of haar mantelzorger. Richting hen weet jij klinisch te redeneren. Om de kwaliteit van zorg te vergroten en ervoor te zorgen dat er geen dubbel werk wordt gedaan, houdt de Parkinson Verpleegkundige overzicht rondom de cliënt.

De Parkinson-Verpleegkundige werkt intramuraal, maar gaat mogelijk in de toekomst ook extramuraal werken.

Intramuraal bij Liberein breng je als Parkinson Verpleegkundige in kaart wie de Parkinson cliënten zijn en welke zorg zij nodig hebben. Om de leefomgeving van de cliënt zo fijn mogelijk te maken, wordt zijn of haar omgeving ingelicht wat Parkinson eigenlijk is en hier weet jij empathisch mee om te gaan. De omgeving wordt ook ingelicht over de medicatie en de voeding die de cliënt krijgt. Waar nodig krijgen de verzorgenden aanvullende klinische lessen van de Parkinson Verpleegkundige. Het plannen van MDO’s met de betrokkenen valt ook onder jouw takenpakket.

Extramuraal bekijk je wat er nodig is om de cliënt zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Ook hier wordt in kaart gebracht wie de Parkinson cliënten zijn en welke zorg zij eventueel nodig hebben. Op basis daarvan wordt mogelijk een behandelplan opgesteld. Regelmatig is er contact met de cliënt om de situatie te evalueren en waar nodig bij te stellen. De omgeving wordt op de hoogte gehouden van de inhoud van Parkinson.

Wat breng je mee?

 • Je bent in het bezit van een Verpleegkundige Niveau 4 met de specialisatie Parkinson of bent bereid deze specialisatie te volgen;
 • Je hebt kennis van actuele werkvoorschriften en zorgprocessen;
 • Je toont initiatief en creativiteit in het bedenken van oplossingen;
 • Je bent empathisch;
 • Je bent goed in het klinisch redeneren;
 • Je bent flexibel inzetbaar;
 • Je vindt het geven en ontvangen van feedback erg belangrijk, net zoals een goede sfeer en je bent een echte teamplayer.

Wat bieden we

Een fijne werkomgeving met gedreven collega’s. De cultuur van Liberein is informeel en familiair, we kennen elkaar en we weten wat we aan elkaar hebben. De ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij belangrijk, daarom investeren we in opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor kun je terecht op Leerplein Liberein. Daar kun je je verdiepen in vakkennis, werken aan je persoonlijke ontwikkeling en gebruik maken van mogelijkheden om verder opgeleid te worden. Hierbij kun je kiezen voor klassikale scholing of voor het volgen van nieuwe en interessante e-learnings.

En verder bieden we

 • Beloning volgens CAO VVT (FWG schaal 50) maximaal € 4.061,27 bruto per maand op basis van 36 uur. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring.
 • Een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, fietsplan, korting op zorgverzekering en fitnessabonnement etc.;
 • Een uitstekende pensioenregeling bij PFZW.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein. Liberein draagt zorg voor de kosten.

Nieuwsgierig?

Ben jij benieuwd hoe de taken uitgevoerd worden of wil je overige informatie, neem dan contact op met Jannie Schutte, Teamleider Kennis en Behandelcentrum, tel. 053 – 4826688 of Sanne Vinke, Praktijkondersteuner/ Projectleider, tel. 06 - 23734471. We vertellen je graag wat deze functie en het werken bij Liberein zo leuk maakt!

Geïnteresseerd?

Wij komen graag met je in gesprek! Nadat je gesolliciteerd hebt, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw voorkeuren en de mogelijkheden die wij bieden te bespreken.