Groepsbegeleider Korsakov (MZ/VIG/VPK)

Marco loopt ernstig verward rond in het winkelcentrum van zijn woonwijk. Voor velen die er winkelen en werken is hij een bekend gezicht, ‘de alcoholverslaafde met verwarde praatjes’. Ze realiseren zich echter niet wat er schuil is gegaan achter zijn situatie. Gebukt onder vooroordelen wordt hij duidelijk zichtbaar zwaar vermagerd en verwaarloosd gepasseerd. Het is de dagelijkse praktijk en keiharde realiteit voor Korsakov-patiënten. Velen krijgen mede door het gebrek aan een sociaal vangnet en de onwetendheid van de buitenwereld niet de specialistische zorg die ze nodig hebben.

 

Op onze locatie Bruggerbosch hebben we speciale woningen voor mensen met Korsakov waar zij begeleid worden. Zij zijn vaak onzeker, wantrouwend en hebben last van faalangst, iets wat ook veel vraagt van jou als groepsbegeleider. Deze groep bewoners heeft behoefte aan een gestructureerde dag welke wordt bereikt door ze consequent, continu, concreet, kort en creatief te benaderen. Voor hen zijn wij op zoek naar een Groepsbegeleider (verzorgende IG, verpleegkundige, MZ), die zichzelf kan vinden in deze manier van werken.

Pak je ruimte!

Bij Liberein houden we van mensen die meedenken en initiatieven nemen om het leven van onze bewoners zo fijn mogelijk te maken. Daar krijg je alle ruimte voor! Je bent nieuwsgierig naar ieders verhaal en je zet je kennis in om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de bewoner. Mede door geheugenstoornissen en het gebrek aan ziekte-inzicht, vraagt dit in jouw omgang met bewoners met het syndroom van Korsakov bepaalde competenties. Waaronder kunnen reflecteren op het eigen beroepsmatige handelen, houding, emotie en motivatie.

In de benadering staat het bieden van veiligheid en zekerheid centraal. Je bent mede verantwoordelijk voor het opstellen en evalueren van het begeleidingsplan. Werkend vanuit dat begeleidingsplan ondersteun jij de bewoners op het gebied van welzijn, maar ook waar het gaat om de persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan wonen, persoonlijke verzorging, omgaan met financiën, vrijetijdsbesteding, sport en spel, en het onderhouden van (bestaande) sociale contacten.

Hierbij is het uitgangspunt dat je op een empathisch directieve manier sturing en structuur biedt aan de bewoners. Je verricht met name begeleidende werkzaamheden, maar voert daarnaast ook waar nodig verpleegtechnische handelingen uit waarvoor jij bevoegd en bekwaam bent. Je signaleert en rapporteert conform gemaakte afspraken. Zo draag je bij aan de kwaliteit van zorg en het bieden van vakinhoudelijke ondersteuning aan het team waarin je werkt.

Wat breng je mee?

  • Je bent in het bezit van een diploma Verzorgende IG niveau 3, Verpleegkundige minimaal niveau 4, Maatschappelijke Zorg Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of Agogisch medewerker GGZ niveau 4 (of vergelijkbaar);
  • Je bent bereid om je te ontwikkelen op het gebied van Korsakov en hiervoor aanvullende verplichte scholing te volgen;
  • Je staat stevig in je schoenen, kunt motiveren en stimuleren, maar durft ook grenzen te stellen en doortastend te zijn;
  • Je bent een doorzetter met een positieve instelling en kunt je goed inleven in de belevingswereld van de bewoners;
  • Je vind het geven en ontvangen van directe feedback belangrijk, net zoals een goede sfeer. Daarnaast ben je een echte teamplayer.

Wat bieden we

Een fijne werkomgeving met gedreven collega’s. De cultuur van Liberein is informeel en familiair, we kennen elkaar en we weten wat we aan elkaar hebben. De ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij belangrijk, daarom investeren we in opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor kun je terecht op Leerplein Liberein. Daar kun je je verdiepen in vakkennis, werken aan je persoonlijke ontwikkeling en gebruik maken van mogelijkheden om verder opgeleid te worden. Hierbij kun je kiezen voor klassikale scholing of voor het volgen van nieuwe en interessante e-learnings.

En verder bieden we

  • Beloning volgens CAO VVT, FWG schaal 35, FWG schaal 40, FWG schaal 45 (minimaal € 2.200,70 - maximaal € 3.471,49 op basis van 36 uur). Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring.
  • Een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, fietsplan, korting op zorgverzekering en fitnessabonnement etc.;
  • Een uitstekende pensioenregeling bij PFZW.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein. Liberein draagt zorg voor de kosten.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten, neem dan contact op met Marjolein Beskers, Teamleider Zorg, tel. 053-4826688. We vertellen je graag wat deze functie en het werken bij Liberein zo leuk maakt!

Geïnteresseerd?

Wij komen graag met je in gesprek! Nadat je gesolliciteerd hebt, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw voorkeuren en de mogelijkheden die wij bieden te bespreken.